close up gaming
Nieuws

Wat kunnen gamers in 2020 verwachten?

De gaming industrie is volgens sommige schattingen ongeveer 152 miljard dollar waard in 2019. Het is dan ook natuurlijk dat wij worden overladen met nieuwe releases. De technologie blijft zich, net als de markt, ontwikkelen. Elk jaar staan er een groot aantal potentiële toppers te wachten, en 2019 was dus niet anders. In 2019 zagen we Battle Royale games verder groeien met de release van Apex Legends vroeg in het jaar. Het is nu ook iets meer dan een jaar geleden dat Red Dead Redemption 2 op consoles verscheen, en aan het begin van November is de versie voor een game PC uitgekomen. Maar wat kunnen we volgend jaar verwachten in de gaming industrie?

Next-next-gen console?

De huidige generatie consoles, met name de Playstation en Xbox versie, kwamen uit in 2013 en werden beschreven als next-gen gaming. Ruim zes jaar later kondigen beide merken aan een volgend product uit te brengen. Playstation komt met de vijfde versie, enigszins onorigineel, maar geheel consistent, genaamd Playstation 5. Xbox lanceert hun ‘Project Scarlett’ ongeveer tegelijkertijd. Beide projecten staan op de kalender voor het vierde kwartaal van 2020. Uiteraard zitten er flinke upgrades in ten opzichte van hun voorgangers, en we zijn benieuwd welke games hier als eerste gebruik van gaan maken. Zelf zien wij GTA 6 als grote kanshebber om de eerste grote titel te zijn die de specificaties van de Next-next-gen consoles maximaal kan benutten.

Cyberpunk 2077

Uiteraard zien we vóór de consoles nog een wijd aanbod aan games die in 2020 gelanceerd worden. Naar mijn mening is de aanstaande game Cyberpunk 2077 de titel met het meeste potentie. Uiteraard is het voice- en acteerwerk van Keanu Reeves een gigantische aankondiging geweest, en veel fans zullen hem in een virtuele wereld aan het werk willen zien. De makers, CD Projekt Red, hebben ontzettend veel lof ontvangen voor Witcher 3. Die titel heeft een haast ontelbaar aantal awards gewonnen, waaronder de meest prestigieuze. Het is dan ook logisch dat veel gamers vol verwachting zitten te wachten op Cyberpunk 2077.

Marvel’s Avengers

Traditioneel gezien zijn games die direct zijn gekopieerd uit een film ronduit slecht. Games die enkel gebaseerd zijn op de established universe van een film of boek hebben meestal meer kans om te slagen. Voorbeelden naar mijn mening hiervan zijn the Star Wars Old Republic games of de Battle For Middle-Earth series. Toch ben ik bereid Marvel’s Avengers een kans te geven. Dit komt mede doordat de studio erachter precies de goede keuze is als je het mij vraagt. Square Enix vond succes onder andere in de reeks van Just Cause spellen. Vaak bevatten deze games zeer mooie graphics, met precies het type over the top-action die bij een superhelden spel horen. Rico Rodriguez zou zonder moeite bij kunnen blijven met de Avengers, en ik ben benieuwd hoe dit spel aangepakt wordt.

Geef een reactie