pug in dekentje
Nieuws

Jezelf wapenen tegen de kou van de wintermaanden.

Waarschijnlijk heb je de afgelopen maanden net als ik gemerkt dat de temperatuur sterk gedaald is. Tijd om de winterjas en de handschoenen uit de kast te trekken! Helaas kwam ik erachter dat mijn winterkleding niet zo goed was als ik dacht. Mijn winterjas houdt wat te wensen over, en ik kon geen handschoenen of warme truien vinden. Gelukkig worden er in bijna alle winkels wel kortingen op winterkleding aangeboden. Zo kon ik mezelf op tijd bewapenen tegen de kou die de komende maanden ons gaan brengen. Om mezelf echt zo goed mogelijk te beschermen heb ik een beetje rondgekeken en ben ik tot een aantal conclusies gekomen over hoe jij jezelf het beste warm kunt houden.

Waarom is het belangrijk?

Behalve dat het gewoon erg vervelend is om het koud te hebben, heeft het ook een aardige hoeveelheid aan negatieve effecten op de gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld een keelontsteking oplopen, of pijnlijke gewrichten krijgen. Ook de spieren vinden het niet zo leuk als ze niet warm kunnen worden. Hierdoor wordt de kans op echte schade alleen maar groter. Hoe voorkom je dit?

Draag een goede onderlaag

De speciale thermokleding die veel mensen gebruiken werkt niet zomaar. Door een goed isolerende onderlaag te dragen die zoveel mogelijk om het lichaam sluit bewaar je ontzettend veel lichaamswarmte. Je hoeft niet altijd echte thermokleding te dragen, en dat wil je waarschijnlijk ook niet. Toch kun je ’s ochtends even nadenken over jouw t-shirt en ondergoed. Een nauwsluitend shirt behoudt de warmte veel beter dan wanneer je iets luchtigs draag. Uiteraard helpt het om warme truien zoals colberts te dragen, maar de meeste winst behaal je dus bij de eerste laag. Zelf vind ik thermokleding wel echt de uitkomst, maar niet iedereen vindt het de moeite waard.

Bedek zoveel mogelijk van jouw huid

De kou wordt pas echt pijnlijk als er een snijdende wind staat die continu op jouw handen of nek blaast. Een stel goede handschoenen, een muts en een sjaal zijn de minimale benodigdheden om langere tijd buiten te zijn als het weer gaat vriezen. Delen die verder van het hart zijn zoals handen en voeten zullen als eerste afkoelen, dus het is belangrijk deze warm te houden. Om nare keelontstekingen en dergelijke te voorkomen is de sjaal aangeraden. Het liefst draag je daarbij een trui met een hoge kraag, zoals een colbert. Een goede winterjas is uiteraard ook belangrijk. Er gaat gegarandeerd nog regen vallen dus een beetje waterdicht mag het allemaal ook wel zijn.

Geef een reactie