Nieuws

Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets

Als je een transportfiets heren wilt kopen dan zijn er diverse onderdelen waar je extra goed naar moet kijken. Vooral als je van plan bent om de fiets intensief te gebruiken is het verstandig om een goede voorbereiding te treffen. In dit artikel worden er een aantal onderdelen besproken die extra aandacht vragen bij de aanschaf van een nieuwe fiets. 

 

Let goed op het framemaat

Als je een nieuwe fiets wilt kopen is het belangrijk dat je nadenkt over het formaat van het frame. Vooral wanneer je hem online besteld is dit belangrijk om op te letten. Als je een fiets koopt met een iets te laag frame dan kun je dat rechttrekken door het zadel hoger te zetten. Als je daarentegen een fiets koopt met een veelste hoog frame, dan heb je een probleem.

 

De remmen van een fiets

Een fiets kan verschillende mechanismes hebben. Zo kun je kiezen voor een fiets met achteruittraprem, maar ook met een handrem. Een handrem is over het algemeen stukken veiliger. Qua handremmen is er ook erg veel mogelijk. Onderzoek daarom vooraf goed de mogelijkheden. 

 

De hoeveelheid versnellingen

Als je een fiets wilt kopen heb je de keuze uit een grote hoeveelheid versnellingen. Hierbij kun je denken aan 3 of 7 maar ook aan 21 of 27 versnellingen. De hoeveelheid versnellingen die je nodig hebt hangt af van waarvoor je hem gebruikt. Als je bijvoorbeeld vaak door heuvelachtig terrein rijdt, dan is het handig om een groot aantal versnellingen te hebben. Bij een transportfiets heren is dit daarentegen minder nodig. 

 

Een fiets voor transport

Als je een fiets wilt gebruiken om naar het werk te komen dan kan het erg handig zijn om een vouwfiets te kopen. Dit omdat je deze ook erg goed mee kan nemen in de trein. Daarnaast is een vouwfiets ook ideaal voor kleine afstanden in de buurt. 

 

Een fiets bestellen

Je kunt er tegenwoordig ook voor kiezen om een fiets te bestellen. Over het algemeen is dit voordeliger dan het kopen van fiets in een winkel. Daarnaast hoef je de deur niet uit en kun je het assortiment online bekijken. Als je via het internet op zoek gaat naar een fiets dan is het wel belangrijk om je erg goed in te lezen. Je kunt namelijk niet eerst een proefrit maken op de fiets. 

 

Geef een reactie