alles in een
Nieuws

Houd financieel overzicht!

Laatst heb ik een keer al mijn financiën op een rijtje gezet omdat ik eerlijk gezegd het overzicht een beetje kwijt was geraakt. Dan heb ik vooral over de vaste lasten. Je wilt niet weten hoeveel je eigenlijk kwijt bent op maandelijkse basis aan vaste lasten. Ik heb het dan niet alleen over verzekeringen maar ook over abonnementen. Het kwam in mij op dat ik sommige abonnementen misschien helemaal niet eens nodig heb. Ook vroeg ik me af of het op bepaalde punten niet wat goedkoper kon. Daarom ben ik er eens kritisch naar gaan kijken. Er vielen me een aantal dingen op die ik ook graag met jullie wilde delen.

Vergelijken

Als er een ding duidelijk is geworden voor me dan is het wel dat vergelijken van aanbieders echt kan lonen. Eerst heb ik alles apart met elkaar vergeleken. Ook kan je alles in 1 vergelijken. En met alles in 1 bedoel ik de pakketten die sommige aanbieders aanbieden. Denk hierbij aan pakketten voor internet, tv en bellen in een. Het viel me daarom op dat als je zo’n pakket hebt voor alles 1 een je daadwerkelijk een stuk goedkoper uit kan zijn. Dit kan soms oplopen tot tientallen euro’s per maand. Zeker de moeite waard om een keer te onderzoeken. Wat het met deze pakketten wel lastig maakt, is dat iedereen wat anders binnen het pakket aanbiedt. Zo is de basis vaak hetzelfde (internet, tv en bellen) maar zijn de voorwaarden verschillend. Zo heeft de een bijvoorbeeld een beperkt aantal belminuten terwijl je bij de ander onbeperkt bellen krijgt.

Moeite waard?

Nu hoor ik je denken dat je daar misschien geen zin in hebt. Het gaat je wat tijd kosten. Misschien betaal je daarom liever wat meer. Toch kan het ook redelijk gemakkelijk gaan. Je kan namelijk gebruik maken van vergelijkingssites. Op die site kun je aangeven wat je precies in je pakket wilt hebben. De site gaat dan automatisch alle (of in ieder geval een aantal) aanbieders met elkaar vergelijken. Dan kan je meestal best goed zien welk pakket van welke provider het beste bij jou wensen aansluit. Ook staat de prijs die je daar voor moet betalen er vaak bij aangegeven. Zo heb je redelijk snel een overzicht en hoef je niet alle aanbieders zelf met elkaar te vergelijken.
Heb jij zelf eigenlijk een goed overzicht van je inkomsten en je uitgaven? Wat vind je hierbij belangrijk?

Geef een reactie