Nieuws

Atletiek

Atletiek wordt wel de moeder der sporten genoemd. Dit is eigenlijk wel een terechte benaming voor deze veelomvattende sport. Lopen, springen en werpen. Dit zijn allemaal onderdelen van atletiek. Atletiek is een populaire sport in Nederland. Het is geen teamsport, zoals voetbal. Het is een individuele sport, die je heel goed alleen kunt doen. Er is wel een teamonderdeel in de atletiek namelijk de estafette.. Hier loop je met 4 atleten allemaal een deel van de afstand en geef je het estafettestokje aan elkaar door wat dan door de laatste loper over de finish wordt gebracht. Atletiek is, samen met zwemmen, de oudste sport ter wereld. Voor de oerbewoners, die nog rondliepen in dierenvellen, waren lopen, springen en werpen heel belangrijk. Zij leefden namelijk van de jacht. Zij moesten hun prooi zien te raken met een steen of werpspies. De atletieksport bloeide geweldig op door de Olympische Spelen. Die werden om de vier jaar gehouden in de omgeving van de stad Olympia, voor het eerst in het jaar 776 vóór Christus. Jonge mannen uit heel Griekenland namen daaraan deel. Speerwerpen, discuswerpen en hardlopen waren de belangrijkste onderdelen.

Atletiekonderdelen

De atletieksport bestaat uit een veelvoud aan onderdelen. Hoogspringen, verspringen, hordelopen, sprinten, estafette, lange afstand lopen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en discuswerpen zijn voorbeelden van onderdelen van de atletieksport. Vaak beoefenen de atleten één favoriet onderdeel. Maar er zijn ook meer kampers die alle onderdelen goed beheersen. De laatste jaren bloeit de Nederlands atletieksport op. Er breken veel talenten door en de toppers pakken regelmatig prijzen op grote toernooien. Ook de jeugd weet steeds vaker de weg naar de atletiekbaan te vinden.

Atletiekschoenen

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van een atletiekuitrusting. Voor ieder onderdeel zijn weer andere schoenen benodigd. De meest bekende schoenen zijn de spikes die veel grip geven op de atletiekbaan. Ook op een natte baan zijn spikes van belang zodat je niet uitglijdt bij bijvoorbeeld een afzet van het hoogspringen of de start van de sprint. In hun vrije tijd dragen de atleten uiteraard weer makkelijke zittende sneakers zoals iedereen dat doet. Via Vai damesschoenen zijn daar een voorbeeld van. Makkelijk zittende sneakers van een goede kwaliteit. Voor de mannen is er de Veja heren collectie, ook hier zijn onder andere heerlijk zittende sneakers van te verkrijgen. Deze schoenen zijn online te verkrijgen op www.vanarendonk.nl. Je zult je verbazen over de uitgebreide collectie dames en herenschoenen die hier te verkrijgen is.

Geef een reactie