Nieuws

Alle ins en outs over beleggen

Beleggen, je hebt er wel eens van gehoord maar verder heb je je hier waarschijnlijk nog nooit mee bezig gehouden. Het schijnt dat je er wat geld mee kunt verdienen, maar hoe werkt dit dan precies? En kan het ook niet behoorlijk misgaan als je in iets investeert waar je de uitkomst niet van weet? Het zijn logische vragen die bij beleggen komen kijken. Toch is het, als je eenmaal weet hoe het in zijn werk gaat, voor iedereen mogelijk om te doen. Beleggen wordt steeds populairder, al is het goed om je hier goed in te verdiepen voordat je zomaar begint.

 

Wat is een aandeel?

Een aandeel is een bewijs van eigendom in een andere onderneming. Wanneer je een aandeel koopt wordt je dus in feite mede-eigenaar van het bedrijf. Bedrijven kunnen zichzelf hiermee financieren, door aandelen uit te geven krijgen zij geld binnen waarmee zij hun activiteiten kunnen uitvoeren. Voor een bedrijf is dit hartstikke interessant omdat zij pas een uitkering aan de aandeelhouders hoeven uit te geven als er winst wordt gemaakt. Maar je wilt natuurlijk vooral weten wat het voor jou kan opleveren, zo’n aandeel kopen. Als je een aandeel koopt geloof je erin dat deze in de toekomst meer waard zal worden. Hiermee kun je op de lange termijn geld verdienen. Jouw gekochte aandeel kan namelijk in de loop van tijd een stuk meer waard worden dan waar je het in eerste instantie voor hebt gekocht. Hiermee kun je dus mooi wat extra geld mee verdienen op spaargeld dat je anders toch niet uitgeeft.

 

Hoe koop je aandelen?

Als je de beslissing hebt gemaakt om een aandeel te kopen, dan kan je dat bij verschillende banken en brokers doen. Via de aangeboden platformen kun je als particulier zelfstandig een aandeel kopen. Metatrader is een van die trading platformen ontwikkeld voor currency trading, futures trading en andere CFD handelsvormen. Omdat het veel mogelijkheden biedt voor marktanalyse en technische analyses is dit platform perfect voor ervaren beleggers. Je zult je logischerwijs afvragen “is metatader 4 een goede software keuze”? Je wilt natuurlijk niet de verkeerde keuze maken. Bij metatrader krijg je goede real-time prijzen van verschillende forexparen, zo kun je nog beter op een bepaalde koers reageren. Ook kun je gebruik maken van wel dertig ingebouwde indicatoren die jou op weg helpen patronen en trends te herkennen. Via negen verschillende tijdschema’s kun je besluiten of je een investering voor de lange termijn of juist de korte termijn wilt doen. Tot slot kun je het platform uitbreiden met veel verschillende expert advisors of robot traders. Zo helpt metatrader je op weg om een ervaren belegger te worden en het meest uit jouw gekochte aandeel te halen.

Geef een reactie