Nieuws

Essentiële bescherming van je ICT

Over het algemeen is de uitvinding van internet natuurlijk een zegen. Het is ongelooflijk mooi dat we zo makkelijk toegang hebben tot allerlei informatie en door internet over de hele wereld met elkaar kunnen communiceren. Maar het heeft natuurlijk ook wel wat schaduwkanten. Er verschijnt veel troep op het internet, want deze faciliteit kan je natuurlijk overal voor gebruiken. Met de komst van internet zijn er allerlei nieuwe manieren van oplichting ontstaan. Ook hebben we allemaal inmiddels ook van internetpesten gehoord, want iedereen kan lekker anoniem zijn mening en filmpjes op het internet gooien. En dan heb je uiteraard ook nog kwaadwillende hackers die proberen computersystemen binnen te dringen. Eigenlijk gebruik ik hier het verkeerde woord, want met hackers worden juist die mensen mee bedoeld die doordát ze manieren weten om beveiligingssystemen te kraken, het aangeven als er lekken in het systeem zitten. Zij helpen in feite juist om deze veiliger te maken. Degenen die kraken uit crimineel of destructief oogpunt, worden crackers genoemd. Er zijn verschillende manieren om je zo goed mogelijk te wapenen tegen inbraakpogingen. In deze blog geef ik de twee belangrijke tips!

Bescherming

Bijna elk bedrijf zal inmiddels afhankelijk zijn van ICT. De eerste tip is daarom denk ik evident voor velen: zorg dat je een goede antimalwaresoftware hebt geïnstalleerd. Iedereen die gebruik maakt van internet, of dit nu is op een mobiele telefoon, een tablet, laptop of desktop, weet dat hij een antivirusprogramma moet hebben. Voor bedrijven geldt dat al helemaal. Een virus kan enorme schade teweegbrengen voor je bedrijf. Hoe langer het duurt, voordat het opgelost is, hoe meer economische schade je ervan zal ondervinden. Want alle uren dat je personeel geen gebruik kan maken van de computer, verlies je als arbeidsuren. Uiteraard heeft het ook effect op de productiviteit. Daarnaast zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat er bepaalde deadlines door niet gehaald kunnen worden. Goede antimalwaresoftware is dus essentieel voor je bedrijf.

Groot bedrijf

Heb je een midden tot groot bedrijf? Dan doe je er goed aan om je ICT continu te laten bewaken door een softwaresysteem in combinatie met een dag- en nachthulpdienst van experts. Die dienst heet Security Operations Center, ofwel een SOC. Als er zich incidenten voordoen, kunnen deze snel worden opgelost. Bovendien wordt de beveiliging continu geüpdatet. Twijfel niet en kies voor de beste bescherming voor je ICT! Je kiest dan voor actuele bewaking van je digitale infrastructuren en snelle actie bij incidenten. Een must om niet alleen productieverlies te voorkomen, maar ook om de gevoelige informatie van je bedrijf te beschermen. De investering zal zich zeker uitbetalen.

Geef een reactie