Nieuws

Met deze tips scoor je het scherpste grootzakelijke energiecontract

Wanneer je op zoek bent naar iets binnen je bedrijf waarop je geld zou willen en kunnen besparen, raden we je aan om eens naar je energiecontract te kijken. Bedrijven met een contract omtrent energie grootzakelijk moeten op andere punten letten dan ondernemers met een kleinere afname van energie en gas. Weet je eenmaal waar je allemaal op moet letten om tot wel honderden euro’s op jaarbasis te kunnen besparen dan is het hartstikke gemakkelijk om hiermee te beginnen. Hieronder geven we je enkele eenvoudige tips waarmee je binnen no time het beste grootzakelijke energiecontract met het scherpste tarief scoort. Op die manier betaal je nooit meer te veel voor je zakelijke energie.

Vergelijk zakelijke energie voor beste aanbieding

Een van de eerste stappen die je kunt nemen, is het vergelijken van zakelijke energie. Veel mensen blijven ‘hangen’ bij een energieleverancier wanneer ze tevreden zijn over hun energiecontract. Dit zien we bij zowel zakelijke als particuliere afnemers. Zij weten vaak niet dat dit het duurste is wat ze kunnen doen. Er is namelijk altijd wel ergens een goedkoper contract te vinden voor een scherpere aanbieding. Daarom raden we je aan om na ieder energiecontract op zoek te gaan naar nieuwe grootzakelijke energie. Energiebedrijven stunten namelijk altijd met hun prijzen wanneer het gaat om het werven van nieuwe klanten. Goed nieuws: je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar de beste aanbieding. Via een zakelijke energievergelijker vind je binnen no time een passende deal. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n online vergelijker.

Let op de opzegtermijn van je energiecontract

Zakelijke afnemers van grootzakelijke energie moeten hierbij overigens wel letten op een paar voorwaarden. Je kunt namelijk pas overstappen op een beter energiecontract wanneer je dat binnen de opzegtermijn van je huidige contract doet. Doe je dit namelijk veel eerder dan krijg je te maken met de zogeheten opzegboete. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de energie die je nog zou afnemen. Aan het begin van een energiecontract spreek je namelijk met de energieleverancier een termijn af. Op basis daarvan koopt het energiebedrijf energie in. Besluit je om eerder te stoppen met die afspraak dan is het logisch dat de kosten bij jou liggen. Let goed op wat de opzegtermijn van jouw grootzakelijke energieleverancier is. Dit verschilt namelijk enorm per leverancier.

Check ook de einddatum van zakelijke energie

Naast de opzegtermijn is het aan te raden om te letten op de einddatum van je zakelijke energiecontract. Je wilt namelijk ook niet te laat zijn met het opzeggen van grootzakelijke energie. In dat geval kan het energiebedrijf namelijk stilzwijgend je energie verlengen. Helaas gebeurt dit vaak tegen hoge verlengingstarieven en niet tegen de aanbiedingsprijzen waarvoor je de energie hebt afgenomen. Je raadt het misschien al wel dat dit je heel veel geld kan gaan kosten. Dat is hartstikke zonde en daarom raden we je aan om bij het moment van afnemen al een aantekening te maken van de opzegtermijn en de einddatum van je energiecontract. Op die manier betaal je nooit te veel voor je grootzakelijke energie en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan met betrekking tot verlenging. Door energieleveranciers en -pakketten met elkaar te vergelijken vind je vervolgens de beste aanbieding. Gemakkelijker kunnen we het niet maken!

Geef een reactie