stadfiets
Nieuws

Waarom je een fiets moet overwegen voor je werk.

Pak jij ook snel en makkelijk de auto? Al is het maar voor de boodschappen, je kinderen ergens heen te brengen, naar je werk of voor ieder ander klein dingetje. Natuurlijk is het hartstikke handig zo een auto, maar niet heel erg milieuvriendelijk en gezond voor je lichaam. Daarnaast kan de auto ook veel irritaties opleveren die je misschien niet zou ervaren wanneer je de fiets zou nemen. Denk aan de vertragingen door een opstopping, de eeuwige strijd om een parkeerplek te vinden, of de hoge benzinekosten. Een oplossing is natuurlijk het openbaar vervoer, zeker wanneer je werk ver weg zit. Toch is een goede fiets om naar je werk te gaan, zeker wanneer je werk dichtbij zit, een goede optie. Lees hier waarom.

Kies voor praktisch.

Je zou het misschien niet meteen zeggen maar wanneer je op de fiets naar je werk gaat ben je in veel gevallen een stuk mobieler. Zo hoef je niet zo lang te zoeken voor een parkeerplaats, ga je makkelijker opstopping voorbij en mag je vaker wegen (van beide kanten) inrijden in de stad. Echter is het wel zo dat je minder snel bent en je minder spullen kunt meenemen. Toch kun je deze argumenten tegenwoordig zo weerleggen gekeken naar de stadfiets van tegenwoordig. Je kunt er veel meer mee doe op het gebied van accessoires en andere toevoegingen. Daarnaast mag je met je fiets het openbaar vervoer in. Dus zit je met werk iets verderop, kun je gemakkelijk met de fiets naar het station en vanuit daar weer door.

Wees goedkoper en gezonder en sla twee vliegen in één klap.

Erg logisch, maar een fiets is zeker goedkoper. Ten eerste liggen de aanschaf kosten een stuk lager, maar ook het houden van een fiets scheelt aanzienlijk. Een fiets is super makkelijk in gebruik en wanneer je er goed mee omgaat zal je ook niet regelmatig bij de fietsenmaker staan en kun je zo een tijdje door met je fiets. Daarnaast is fietsen hartstikke gezond. Het is goed voor jezelf en ook het milieu heeft er baat bij. Het is natuurlijk makkelijk om door je drukke baan of de vele verplichtingen snel te willen verplaatsen en dus de auto te pakken. Desalniettemin zou het dan juist goed zijn de fiets te pakken. Zo pak je toch hier en daar je beweging terwijl je je van A naar B begeeft en je minder zorgen hoeft te maken over al dat stilzitten.

Geef een reactie