kunstgras-kopen
Nieuws

Van kunstgras tot tegels, hoe bedek jij je tuin?

“Een vloer kiezen voor je tuin”, het klinkt misschien een beetje gek maar dat is in werkelijkheid wel wat je gaat doen als je een tuin gaat inrichten. Je wilt natuurlijk je fijne loungeset in je tuin parkeren en misschien nog wel genieten van een rustgevend bloemenperkje of een speelplek voor je kinderen creëren. Dat kan! Maar dat moet je tuin wel eerst een vloer hebben maar welke vloer kun je eigenlijk het beste in je tuin leggen? Zijn jullie net verhuist of willen jullie binnenkort de tuin verbouwen en hebben jullie geen idee wat voor soort vloer jullie in je tuin moeten leggen? We helpen je graag op weg!

(Kunst)gras

Gras groeit van natuurlijk vaak al in de tuin. Soms in meer of mindere mate maar vaak niet hoe jij het zou willen hebben. Je kunt er voor kiezen of gras zelf in te zaaien of om kunstgras neer te leggen. Steeds vaker kiest men voor kunstgras omdat dit gras uiteraard geen onderhoud nodig heeft omdat het nep is. Toch is het verschil tussen kunstgras en echt gras beide niet te zien. De matten kunstgras die men tegenwoordig kan kopen zijn van zulke goede kwaliteit dat het de perfecte oplossing is voor een tuin. Je kunt ervoor kiezen om je hele tuin te bedekken met kunstgras, je halve tuin of zelfs enkele stroken. Hoeveel kunstgras je moet kopen hangt dus helemaal af van jouw wensen en behoeften.

Tegels

Een andere vloerbedekking voor je tuin zijn tegels. Tegels komen voor in alle soorten en maten en het hangt helemaal van jullie wensen af welke tegels het beste in jullie tuin passen. Je kunt er daarnaast voor kiezen op de tegels zelf te leggen of om dit te laten doen. Als je ervoor kiest om je tegels zelf te leggen houdt dan wel rekening met het formaat van je tegels. Hoe groter de tegels zijn hoe zwaarder maar je hebt hier uiteraard ook minder voor nodig om je tuin te vullen. Je zal dus in verhouding iets minder lang bezig zijn maar het werk is wel wat zwaarder.

Kiezels en steentjes

Nog een optie kan zijn om de vloer van je tuin te vullen met kiezels en/of steentjes. Dit is een relatief makkelijk manier van het bedekken van je tuinvloer. Wil je slechts stroken met kiezels en/of steentjes? Zorg dan voor een goede afzetting zodat je kiezels en stenen niet alle kanten opgaan. Een voordeel van kiezels en steentjes is dat het water er niet op blijft liggen.

Natuurlijk zijn er nog meer soorten vloeren waarmee je, je tuin kunt bedenken zoals bijvoorbeeld hout. Welke materiaal het beste in jouw tuin past is uiteraard vooral afhankelijk van jouw wensen. Vraag gerust een specialist om vrijblijvend advies mocht je er na dit blog nog steeds niet uitkomen.

Geef een reactie