panlatten
Nieuws

DIY: de leukste meubels voor in de woonkamer

Ben je vaak op zoektocht naar nieuwe meubels maar zijn de meubels het in de winkels allemaal net niet? Of zijn de meubels die je leuk vindt veelste duur? Waarom kies je er dan niet voor om zelf je meubels te maken? Zelf meubels maken is makkelijk dan je denkt, zeker een aantal meubels voor in de woonkamer. Met een paar pallets, panlatten en een likje verf kom je al een heel eind. Gebruik je daarnaast oude pallets van bedrijven dan ben je ook nog eens goed bezig qua duurzaamheid. Benieuwd hoe en welke meubels je zelf kunt maken? Je leest het hier

Een luxe bank of hoekbank

Een eigen bank of zelfs een eigen hoekbank maken klinkt misschien lastig maar is een van de makkelijkste meubels die je zelf kunt maken. Scoor een paar pallets en bevestigd deze aan elkaar en je hebt in principe al een bank. Bedenk voordat je begint wel even hoe groot je, je bank wilt hebben en of je een leuning en armsteunen wilt. Voor een bank waar je met zijn tweeën op kunt zitten heb je aan 6 tot 8 pallets wel genoeg. Wil je er met 3 personen op kunnen zitten, tel der dan 3 bij op. Wil je er een hoekbank van maken, neem er dan nog eens 4 bij. Als je al je pallets verzameld hebt leg je deze neer in de vorm die je wilt hebben. Voor het mooie kun je het beste twee pallets op elkaar leggen voor de zitting anders is je bank te lag bij de grond. Een pallet op zijn kant voor de achterkant en de arm leuning en je frame voor je bank is af. Bevestig alle pallets aan elkaar met bijvoorbeeld panlatten, schuur de boel en flink op en geef de bank een leuk kleurtje. Een paar dikke, zachte kussens en dekens erop en jouw zelfgemaakt bank is klaar voor gebruik.

Een boekenkast

Nog een makkelijk meubel om zelf te maken is een boekenkast. Naast pallets, panlatten en verf is een zaag hierbij ook handig. Je kunt de pallets in de huidige maten laten maar het kan zijn dat de boekenkast dan misschien net iets te breed wordt. Wil je een wat smallere boekenkast zaag de pallets dan door tweeën. 6 of 9 delen zijn in principe voldoende voor een hoge boekenkast. Twee pallets aan de zijkanten en een pallets aan de achterkant. Hiervan kan je dan twee of 3 lagen maken. Bevestigd deze aan elkaar en gebruik de panlatten ter versteviging. Schuur de pallets nog een keer goed op en geef alles een leuk kleurtje. Schuif twee planken op gewenste hoogte en jou zelfgemaakt boekenkast is helemaal af.

Benieuwd wat voor meubels je nog meer zelf kunt maken? Je leest het in ons volgende blog.

Geef een reactie