Nieuws

Een volgsysteem voor de auto’s binnen je wagenpark

Een volgsysteem van een auto voor je wagenpark is toch zeer zeker wel de toekomst voor je wagenpark. Er zijn vele oplossingen voor het beheer van je wagenpark tegenwoordig beschikbaar zoals een dashcam voor je voertuigen of een GPS tracker. Daarnaast kan je tegenwoordig bij de meeste fleet management systemen gebruik maken van een mobiele app waarmee je zo goed als real time constant een dagelijks overzicht hebt van de activiteiten van je wagenpark. Dit biedt vele extra voordelen zoals het verlagen van je kosten, de verhoging van de productiviteit, in de gaten houden wanneer je voertuigen onderhoud nodig hebben en zo de levensduur verlengen en het zorgt er ook nog eens voor dat je tijd uitspaart voor andere activiteiten of zaken op de werkvloer.

Waarom is een volgsysteem voor je voertuigen zo belangrijk

Je krijgt een beter inzicht in je wagenpark door het in kaart brengen van welke resources je in je bezit hebt en hoe efficiënt deze ingezet worden. Door gebruik te maken van een GPS fleet tracking systeem krijg je een beter inzicht in kosten die verborgen waren en verhoog je de productiviteit en efficiëntie van je logistieke bedrijfsprocessen. Je kan de status en activiteiten inzien van elk voertuig binnen je wagenpark. Dit geldt tevens voor andere werkvoertuigen zoals kranen, hoogwerkers, bulldozers en dergelijke. Met een hoge resolutie kaart waarop smart clustering en on demand details worden aangeboden heb je gelijk een duidelijk overzicht voor krachtige voertuig oplossingen met betrekking tot het terugdringen van het brandstofverbruik, het volgen van je mobiele team en apparatuur, het monitoren van de onderhoudsbehoeften van je voertuigen en het doorgeven van nauwkeurige aankomsttijden.

Welke andere voordelen zijn er met fleet management software 

Je kan gemakkelijk de lange termijn prestaties van je wagenpark analyseren door het inzicht in de data die beschikbaar is. Op deze manier heb je de mogelijkheid om veel betere rapporten te genereren. Hierop kan je de trends per afdeling, team of het volledige wagenpark in kaart brengen. Tevens heb je snel een inzicht in de vooruitgang met betrekking tot budgetten en KPI’s. Je kan ook je bestuurders helpen om hun rijgedrag te verbeteren om zo hun eigen veiligheid, die van andere weggebruikers en die van je voertuigen te optimaliseren. Je kan ervoor kiezen om je chauffeurs alerts te sturen in bepaalde gevallen en bijvoorbeeld laten meestrijden met de competitie beste chauffeur van de maand op het gebied van veilig, zuinig en efficiënt rijden.

Geef een reactie