Nieuws

Zo ga je als student slimmer met je geld om

Het studentenleven… enerzijds betekent dat volop genieten, anderzijds betekent dat op een houtje bijten. Studenten hebben het namelijk niet breed. Naast de lening van DUO en het karige salaris van de zaterdagbaan komt er verder vrij weinig geld binnen. En het lijk wel of die inkomsten de maandelijkse uitgaven niet denken. Menig studenten heeft vaak aan het einde van zijn geld nog een beetje mand over. Hoe je dat in het vervolg voorkomt? Door deze handige bespaartips!

Huren versus kopen

Als je iets wil hebben dan is je eerste reactie waarschijnlijk naar de winkel of webshop gaan om dat te kopen. Bij spullen die niet zoveel geld kosten is dit uiteraard geen probleem als studenten maar als die spullen meer kosten dat je maandelijkse jarige salaris dan wordt het toch een beetje zuren. Dit soort dingen zijn bijvoorbeeld een telefoon, een auto of zelfs een tv. Deze gebruiksvoorwerpen zijn behoorlijk duur in aanschaf en gaan de meeste studenten niet redden met hun maandelijkse inkomsten. De oplossing hiervoor? Huren! Bij een gebruiksvoorwerp huren betaald je namelijk maandelijks een x bedrag in plaats van in een keer het gehele bedrag. Je kunt bijvoorbeeld een tv huren, een auto of zelfs een tas. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er bestaat wel een dealer die deze gebruiksvoorwerpen verhuurt.

Kijk voor kortingen

Het voelt misschien een beetje cheap aan maar als student moet je het echt hebben van de kortingen. Dit geldt zowel bij het kopen van kleding als het kopen van eten en/of drinken. Daarnaast kunnen uitjes soms ook behoorlijk prijzig zijn en een korting is dan wel leuk meegenomen. Wist je dat je bijvoorbeeld in de grotere steden bij heel veel onderneming korting kan krijgen met je studentenpas? Natuurlijk doen ze hier niet uitgebreid reclame voor maken maar als je het vraagt en je, je studentenpas bij je hebt zit een leuke korting er vaak wel in.

Neem je eigen eten mee

Wist je dat een lunch van thuis bijna 3 keer zo goedkoop is als bij een supermarkt of een schoolkantine? Natuurlijk de lunches zijn ontzettend lekker daar maar met een heel klein beetje moeite kan jij ook zo’n heerlijke lunch in elkaar zetten en het is nog eens goedkoper ook. Zo hou je maandelijks behoorlijk wat geld over en daar is je portemonnee dan weer erg blij mee.

Nog meer goede tips voor studenten om slimmer met hun geld om te gaan? Laat het ons weten!

Geef een reactie