Nieuws

Een grote onderneming langzaam opbouwen in de bouw

Het beginnen van een eigen onderneming is natuurlijk voor heel veel mensen een droom. Eigen baas zijn, veel geld verdienen in een succesvolle onderneming en werk doen waarvoor je passie hebt. We leven momenteel dan ook niet voor niets in een startup cultuur. Er zijn veel jonge ondernemingen die klein beginnen als startup met een paar mensen die een visie hebben. Het doel is natuurlijk om uiteindelijk deze kleine onderneming op te bouwen tot een grote onderneming.

Maar mensen die in de bouw een onderneming willen beginnen kunnen niet goedkoop beginnen toch? Wanneer je in de bouw een onderneming begint zul je al snel flinke investeringen moeten doen in materialen en machines. Daarnaast zul je voor een beetje bouwproject ook al snel veel personeel nodig hebben. Dus het is onmogelijk om in de bouw een ‘lean’ startup te beginnen. Of toch wel? In dit artikel bespreken we hoe je een grote onderneming van kleins af aan kunt opbouwen in de bouw.

Begin als zzp’er

Wanneer je een eigen onderneming wilt beginnen dan is het een heel goed idee om te beginnen als zzp’er. Er komen in Nederland tegenwoordig steeds meer zzp’ers bij. Mensen die een klein bedrijfje voor zichzelf hebben. Veel van deze mensen werken in het creatieve veld of doen sociale media marketing voor andere bedrijven. Maar hoe wordt je zzp’er in de bouw? Je kunt bijvoorbeeld een bepaalde specialiteit hebben waarvoor andere bedrijven je nodig hebben. Je kunt dan voor particulieren, gemeenten of andere bedrijven in opdracht meewerken aan een bouwproject en daar gewoon zelf een factuur voor opstellen. Natuurlijk is het belangrijk om een markt te vinden waar jouw specialiteit gevraagd wordt en zul je zelf potentiële klanten moeten benaderen.

Investeren in een machine

Er zijn natuurlijk vele verschillende machines en apparaten die in de bouw gebruikt worden. Maar het is absoluut niet noodzakelijk om elk apparaat en machine te hebben voordat je een eigen onderneming kunt beginnen. Dit zou miljoenen euro’s kosten. Vaak kun je al beginnen met werken nadat je in een apparaat hebt geïnvesteerd. Neem het voorbeeld van Pieter van Middelaar. Deze negentienjarige jongen heeft ene jaar lang gespaard om te investeren in een verreiker die hij zo heeft aangepast dat deze processierupsen kan opzuigen. Dit zijn lastige beestjes zorgen voor jeuk bij mensen. Hij krijgt per boom zo’n 300 euro en gaat dus dag in dag uit langs de bomen om deze rupsen weg te halen. Vanuit hieruit kan hij meer machines aanschaffen en een grotere onderneming opbouwen. Kijk dus wat voor machine jij mee kunt beginnen. Een mobiele kraan kopen is bijvoorbeeld een goed idee. Deze hebben ook vele verschillende manieren van gebruik.

Geef een reactie